Какво е необходимо да знаем при избора на маркуч за въздух, без който компресорът не може да работи?

На първо място, че диаметърът и пропускателната способност на различните видове маркучи за въздух биха могли да варират в зависимост от тяхното приложение.
Всеки технически продукт разполага с определени параметри. Правилният подбор на маркуч за въздух на компресора трябва да направите, като вземете предвид диаметъра, дължината, вида на материала от който е изработен, начина на свързване и, разбира се, налягането, което той трябва да издържи.

  • Дължина

Един от важните параметри е дължината. Ако дължината на вашия маркуч за въздух не е избрана правилно, тогава загубата на налягане ще бъде сериозна. В някои случаи налягането може да не се снижи достатъчно, че да привлече внимание, но в други намаляването би могло да попречи сериозно на бързината и качеството на работа.
Дължината на вашия маркуч за въздух трябва съответства мощността на самия компресор. Тоест, колкото е по-голяма мощността на компресора, толкова по-дълга трябва да е връзката. Добра опция е да изберете дължината в съответствие с конкретен модел компресор, тъй като в този случай е най-вероятно да постигнете оптимално съотношение между всички характеристики. А занапред, когато отново подменяте маркуча, просто купете друг със същата дължина. Размерите на стандартните маркучи за въздух са в порядъка на 6, 8, 12 и 15 метра.

  • Диаметър

Важно е да изберете маркуч за въздух с подходящ диаметър. Пропускателната способност на продукта ще зависи точно от това, защото колкото по-голям е диаметърът, толкова по-голямо количество въздух компресорът ще е в състояние да изпомпва за единица време. Това е от особено значение при работа с пневматични инструменти, когато изпомпването на въздух е доста интензивно. Маркучите с по-малък диаметър притежават съответно и по-ниска способност за изпомпване, респективно – по-малка ефективност.

  • Дебелината на стената на маркуча

Много е важно да се има предвид факта, че дебелината на стената на маркуча е в пряка зависимост с натоварването, на което той може да бъде подложен.
Стандартният диаметър на спиралните рамена е 6×8 mm (вътрешен / външен), но би могло да се намери и 8×10 mm. Последните са по-рядко срещани и се използват за изпълнение на специфични задачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*