Какво да вземете предвид, преди да изберете новите си столове за хранене

Трапезната маса трябва да е на първо място : Ако все още не сте го направили, първо изберете трапезната си маса. Размерът, видът, стилът и броят на столовете за хранене, от които се нуждаете, зависят от вашата маса за хранене. Ако купувате трапезни столове за вече съществуваща трапезна маса, измерете масата, за да знаете точните ѝ размери, когато изчислявате броя на столовете, които ще побере. Трябва да обърнете внимание и на височината на масата, тъй като тя ще се вземе предвид при избора на столовете.

Какъв размер трапезен стол ми е необходим?

Уверете се, че столовете ви не са твърде малки – или твърде едри – за да се поберат в наличното ви пространство за хранене. Броят на столовете, които ще се поберат около вашата трапезна маса, зависи от размера както на масата, така и на столовете. Формата на трапезната маса също може да повлияе на броя на столовете, които ще се поберат на нея.

Въпрос за размисъл: Ако купувате разтегателна трапезна маса, всичките ви столове няма да се поберат около нея, когато таблите са затворени. Затова се уверете, че имате място и за допълнителните столове.

Направете изчисленията – Трябва да изчислите наличното пространство върху масата за хранене и около нея, преди да решите размера на столовете. При планирането на местата за сядане на масата основната цел е да се осигури удобство за всички седящи на масата. Затова се опитайте да не препълвате масата.

Височина на седалката – Нормалната височина на седалката на трапезния стол е 17-20 см. За да бъде трапезният стол удобен, той трябва да е с подходяща височина спрямо масата. За да имате удобен обсег, трябва плотът на масата да е между 12 и 14 см над височината на седалката.

Височина на подлакътниците на столовете с подлакътници – в идеалния случай подлакътниците на столовете трябва да се намират над долната част на престилките на масата или над долната част на масата. Това ще ви позволи да придвижвате столовете, когато не ги използвате.

Трябва ли да купя столове с подлакътници или странични столове, какви са предимствата на всеки от тях?

Изборът ви в крайна сметка ще се сведе до предпочитания, но ето няколко неща, които ще ви помогнат да решите кои столове ще искате да поръчате.

Столовете с подлакътници осигуряват опора за всички, които може да се нуждаят от помощ при стоене и седене, като ви позволяват да използвате ръцете си като опора. Столовете с подлакътници също така осигуряват удобно място за почивка на ръцете по време на хранене – това може да помогне да се предпазят лактите на хората от масата. Ако пространството е проблем, столовете с подлакътници вероятно няма да са подходящи, защото заемат повече място.

Съвет: Традиционно правоъгълните трапезни маси се подреждат с два фотьойла: единият е в началото, а другият – в краката на масата за хранене, докато от двете страни се използват столове без подлакътници или странични столове. Но вие можете да изберете да имате фотьойли по цялата дължина или странични столове по цялата дължина.

Страничните столове са много разпространени във всички обстановки, те предлагат най-добро използване на пространството и са предпочитани за кръгли и квадратни трапезни маси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*