Какви са основните причини за искане на заем?

 За уеднаквяване на дълговете

Чрез обединяването на дълга ви ще спестите от застраховка, извлечения по сметки и други комисионни и ще се съсредоточите върху плащането на един кредит. Един от начините за обединяване на дългове, е  чрез личен заем . Обединяването помага много, защото имате само една дата на плащане, вместо няколко карти и други кредити.

За постигане на поставена цел

Ако една от вашите цели изисква определена инвестиция и  спестяванията ви  не са достатъчни, искането на заем може да бъде решението. В идеалния случай трябва да подготвите план за плащане и да сте наясно колко ви е удобно да поискате, за да избегнете ненужни дългове.

Да отидете на семейно пътуване

Някои семейни пътувания изискват по-голяма инвестиция в зависимост от избраната дестинация. Искането на заем за покриване на разходи е добра причина, ако имате способността да плащате.

Да платите сватбата

Една от причините да кандидатствате за личен заем е сватбата. В този случай е най-добре да разкриете очакванията на булката и младоженеца и да поискате подходящо финансиране и да имате красив брак.

Какво трябва да знам, когато поискам заем?

Въпреки че лихвеният процент е важен, трябва да разгледате и други точки, като застраховка и комисионни, които банката или финансовата компания ще ви таксуват. Колкото повече информация имате за кредита, ще разберете дали ви устройва или не.

Сравнете лихвените проценти на банките

Ще имате много предложения за заеми за сравнение. Не се увличайте само от добра реклама или лого, трябва да сравните цифрите, а също и услугата.

Ако сте привърженик на минималното плащане, това може да ви накара да задлъжнеете повече само заради лихвата. При избора на максимален срок за изплащане на кредит, това, което правите, е да имате много ниска такса, но лихвата ще бъде по-висока. Най-хубавото е, че отивате на среден срок, което ви позволява да плащате таксите си.

Попитайте във вашата банка за преференциални лихви 

Ако имате  сметка за заплата, или  кредитна карта, можете да проверите при вашата финансова институция дали има преференциални лихвени проценти за клиенти. Ако е така, това би било силен мотив за заема, за който искате да кандидатствате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*