Информация от здравен портал: Как да тонизираме тялото си лесно и бързо

Бихте ли ми повярвали ако споделя с вас колко лесно можете да си тонизирате тялото като използвате само подръчни материали? Повечето биха били доста скептично настроени в което съм убеден. В нашият здравен портал се запознахме с магическите способности на леда доста подробно, но сега ще ви разкрия само с част от чудото на ледените кубчета. Тази „технология“ е била използвана още от древни времена за терапия на кожата.

Усещали ли сте как настръхвате след като сте се допрели до нещо студено? Да, това е така защото тялото се намира в „режим на почивка“ след работният ден или след излагането му на жега. Някои от Вас знаят за СПА процедура наречена „контрастен душ“, която освежава кожата на тялото. Ако през ден-два минавате кожата на лицето си с кубче лед, като предварително сте я измили с хладка вода, след това използвате почистващи продукти за премахване на мъртвите клетки от лицето, наплисквате обилно с гореща вода и накрая масажирате нежно лицето си с едно – две кубчета лед (в повечето случаи едно е достатъчно). След като приключите подсушете лицето си с мека кърпа и го намажете с крем. С приключване на процедурата ще осетите успокояващ, стягащ и овлажняващ ефект, загладена и по-еластична кожа. Към тази процедура може да се добави и билкова основа като просто във водата за ледчетата добавите билки!

Разбира се, подобна е процедурата и за цялото тяло, но тук ще ви трябва доста повече лед. Тази процедура буквално ще Ви възроди след тежкия ден.

Сложете кърпата на земята и изсипете ледът върху, след което го завийте така, че да не може да изпадне от нея, но да можете лесно да обходите цялото си тяло, включително гърбът, но без областта на врата. След не повече от две минути ще почувствате как свежестта ще се излее върху Вашето тяло. Ледът тонизира кожата, намалява зачервяванията и свива кръвоносните съдове. Вече имате лесен начин да се борите с разширените вени и уморените крака. Ще отбележа за хората, които биха прекалили с процедурата, че могат да простудят тялото си.

Приятно освежаване през цялата година с магическият ефект на леда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*