Избор на юрисдикция за учредяване на чуждестранна компания

Изборът на бизнес място е едно от най -важните решения, които трябва да вземете. Състоянието, в което планирате да откриете компания, трябва да се намира по такъв начин, че да бъде стратегически изгодно за избрания вид дейност. Това може да се дължи на много фактори:

  • Демография.
  • Разбиране на местните конкуренти.
  • Намиране на верига за доставки.
  • Сравнение на държавните закони и данъчните разпоредби.
  • Осигуряване на спазване на бюджета.

Решението, което вземате, трябва да бъде в съответствие с вашите бизнес цели по най-рентабилния начин. Всеки бизнес е различен, така че ще трябва да решите кои фактори са най -важни за вас като предприемач.

Организационно -правна форма

Във всяка от юрисдикциите съществуват редица организационни и правни форми, в които чуждестранните предприемачи могат да регистрират бизнес. Най -често това са аналози на акционерни дружества или дружества с ограничена отговорност, но има и други възможности. Независимо дали искате да регистрирате английски LTD или да създадете шотландски LP, ще трябва да разберете предимствата и характеристиките на всеки вид бизнес.

Данъчно планиране

Оптимизирането на данъчното облагане е друга важна стъпка. В зависимост от държавата, вида на компанията, действащите закони и споразумения, данъчните ставки могат да бъдат сведени до минимум, което значително ще повлияе на доходите на вашия бизнес.

По отношение на данъчното планиране в процеса на регистриране на фирми в чужбина си струва да се обърне специално внимание на следното:

  1. Ставка за корпоративен данък (и как да се намали корпоративния данък).
  2. Ставки на ДДС.
  3. Има ли страната договори за двойно данъчно облагане (DTA)?
  4. Ще се облагат ли дивидентите при източника?
  5. Дали бизнес дейността ще се счита за дъщерна или холдингова?

Търсене на персонал, наем на офис, изготвяне на документация

Съпътстващите условия отнемат много време. За да спестите този ценен ресурс, можете да поръчате „цялостна поддръжка при регистрация на фирма“ или да поискате съвет относно „дистанционно регистриране на компания“.

Източник: Регистрация на фирми онлайн 

 

Ако решите да регистрирате компания в Европа или Азия, използвайте съпътстващите услуги на специализирани специалисти, които ще ви помогнат да организирате процеса на регистриране на бизнес възможно най -ефективно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*