Избор на геймърски компютър

Много често хората, които играят компютърни игри, се запитват от какъв компютър точно имат нужда. Преди да започнете да избирате геймърски компютри е много важно да си отговорите на един въпрос – с какъв бюджет разполагам?

Следващият важен въпрос е какви игри ще играя на компютъра. Отговорът на този въпрос е важен, защото някои от новите игри изискват доста мощни процесори или видео карти.

При изборът на геймърски компютър е важно да обърнете внимание на всеки един компонент в него. Нека с помощта на опитните специалисти от Plasico IT Superstore да разгледаме различните компоненти на един компютър:

Видео карта

Вградената видео карта е подходяща за повечето игри, но ако желаете да изпитате пълното удоволствие от най-новите игри, то Вие ще имате нужда от една или повече външни графични карти. Лидерите на видео картите на пазара са Nvidia и AMD. AMD предлагат своята видео карта CrossFireX, която се състои от множество Radeon HD мини процесори. Nvidia предлага своя конкурент 2 до 4-лентов SLI с до 4-ри GeForce GTX карти. Предимство за гореспоменатите модели и не само за тях е, че благодарение на тях Вие ще може да настройвате допълнително монитора с множество настройки. Имайте предвид обаче, че избора на гореспоменатите модели ще повиши разхода Ви.

Процесор

Сърцевината на всеки компютър е процесорът. Изборът на процесор ще окаже влияние на мощността на машината Ви, но и на цената й. Най-висок клас процесори в момента са 8-ядрените Intel Core i7. AMD предлагат своите FX процесори, които са след Intel Core i7. Ако все пак искате да изберете по-нисък клас процесор за геймърски компютър, то Вие може да изберете между Intel Core i5 или AMD A8.

Памет

RAM паметта не е определящ фактор само за игрите. RAM паметта е важен фактор за допълнителните програми и процеси, които ще работят заедно с любимата Ви игра. При днешните игри 8 GB RAM ще Ви е достатъчна, но няма да е излишно ако разполагате с 16GB. Инвестицията в SSD дискове също е важна, тъй като те работят много по-бързо от обикновените HDD дискове, но и цената им е по-висока. Ако изберете в конфигурацията Ви да има SSD диск, то Вие трябва да се съобразите и с големината на игрите, които ще играете. Съвременните игри са доста големи като памет и ако изберете SSD диск с големина от 128GB, то паметта му ще свърши доста бързо.

Охлаждане

Мощността на компютъра Ви отделя много топлина. Ако не разполагане с хубаво охлаждане, то компютърът Ви може да се повреди. Ако компютърът Ви е от последен клас геймърски машини е хубаво той да е с водно охлаждане, което ще охлажда компютъра достатъчно бързо без да загрява. По този начин Вие ще предотвратите повреждане на компонентите в него.

Сега след като вече сте запознати с основните и най-важни компоненти на всеки добър геймърски компютър, то спокойно можете да изберете конфигурация, която ще удовлетворява вашите нужди като мощ и цена. А изключително богат избор от яки геймърски машини можете да разгледате и поръчате на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*