Зоо портал baubau.bg- хранителна алергия при кучетата

Смята се, че около половината от кучетата в Америка страдат от някаква алергия. Проучвания правят заключение, че 10 до 20 % от кучетата страдат от кожни алергии.

Нежеланите реакции към хранителни съставки могат да се проявят в кожни, дихателни, стомашно-чревни, неврологични заболявания, проблеми с кръвта и други. Най-засегнати могат да бъдат кожата и стомашно-чревния тракт.

Хранителната алергия има някои общи симптоми с други заболявания. Статии в зоо портал baubau.bg припомнят, че е важно добре да наблюдавате кучето си, за да установите източника на проблема.  Признаци на хранителна алергия могат да бъдат: сърбеж по кожата, прекомерно чесане, повишена дефекация, хапане или облизване на засегнатата област от тялото и загуба на козина. В по-тежките случаи се наблюдават ушни инфекции и хронично повръщане.
Повечето алергии,  които са пряко свързани с кучешката храна, обикновено започват, когато животното е на възраст от 2 до 6 години. Това обяснява факта, че повечето от собственици на кучета променят храненето на животното, когато то достигне до 5-6 годишна възраст.
Когато подложите четириногия си любимец на сурова хранителна диета, със сигурност тя ще подобри цялостното му здравословно състояние, ще намали допълнителното натоварване на храносмилателната система и ще укрепи имунната система. Според зоопортал baubau.bg, има някои храни, които по-често могат да причинят алергия, в сравнение с други. Това са: пилешко, агнешко, говеждо месо, млечни продукти, риба, пшеница, яйца, царевица, соя и други.
Ще забележите, че съставките, които изброих се съдържат в почти всички кучешки храни, които се предлагат на пазара днес. И докато 90 % от кучетата са в състояние да понасят тези храни, то останалите 10 %, които не могат да се справят с тях, ще страдат от тежки алергични реакции. Ако вашето куче е от тези 10 %, отделете време и установете източника на алергията. Така ще знаете кои храни да изключите от менюто на своя домашен любимец.

Не забравяйте да се грижите отговорно за своето любимо куче! То ви обича, обичайте го и вие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*