Значението на диетата по време на менопауза

Консумацията на много зеленчуци и пресни плодове, постни източници на протеини, храни с ниско съдържание на мазнини и пълнозърнести храни са нещата, които трябва всяка една жена да включи в диетата си, когато е в период на менопауза. Храни с високо съдържание на захар и калории трябва непременно да се избягват. При поява на горещи вълни, трябва да се избягва употребата на алкохол, кафе, пикантни и солени храни.

При промените, които настъпват при менопауза,  диетата е неразделна част от здравословния начин на живот. Прием на достатъчно калций ще ви предпази от появата на заболявания свързани с костната система. Приемането на Омега-3 мастни киселини е много важно за  доброто зрение. Те предотвратяват запушване на артериите, което е причина за поява на  сърдечни атаки.

Натрупването на мазнини е постоянна битка за много жени. Преди менопаузата, мазнините се натрупват подкожно, а по време на менопаузата и след това те се натрупват под коремната стена. Това се нарича висцерална мастна тъкан. Мазнините се натрупват около органите.

За да приложите здравословна диета по време на менопауза, трябва да консумирате безкофеинов зелен чай и много вода. Диетата трябва да се състои от поне 3 хранения на ден със здравословни закуски между тях. Консумирайте по-малко мазнини и въглехидрати. Това са основните причинители за наддаване на тегло.

След менопауза, мазнините се съхраняват интуитивно под коремната стена, като обграждат вътрешните органи. Висцералната мастна тъкан е много по-опасна отколкото подкожната. Висцералната мастна тъкан пречи на органите на тялото да функционират правилно.

Диетата по време на менопауза трябва да съдържа храни, богати на минерали и витамини. Избирайте храни, които съдържат големи количества витамин С и Е, както и такива, които съдържат Омега-3 мастни киселини, протеини и фосфати. Храни с тези елементи могат да помогнат да предпазите сърцето си от заболявания, както и да намалите вероятността от развитие на остеопороза.

Необходимо е да консумирате много пресни плодове и зеленчуци. Старайте се да се храните с възможно най-малко преработени храни. Това ще облекчи симптомите при менопауза и ще ви даде лекота и самочувствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*