За какво да внимаваме при избора на външна батерия?

Смартфоните са се превърнали в неизменна част от нашето ежедневие. Където и да отидем не можем да оставим телефона настрана. Често се случва още по средата на деня батерията да е свършила. В такъв случай не можем да чакаме до вечерта, за да заредим. Нуждаем се от телефона и то непременно!

Решението, в тези неприятни ситуации, e външната батерия. Това е необходимост, която всеки трябва да притежава, за да е спокоен в днешно време. Дори батерията на телефона да свърши, свързвате го с преносимата батерия и проблемът е решен.

Преди да се снабдите с външна батерия, трябва да обърнете внимание на няколко неща. Макар и не толкова скъпа и леснодостъпна, батерията трябва да бъде избрана  внимателно. За целта нека видим кои са най-важните точки, на които трябва да се опрете при избора й.

  1. Големите батерии изискват повече време за зареждане

Когато избирате външна батерия не се стремете да вземете тази с най-голямата стойност на mAh. Това представлява капацитета и мощността на батерията. Тоест, ако разполагате с 10 000 mAh ще трябва да отделите няколко часа при зареждането на батерията. Това е перфектният избор, ако отивате на къмпинг или място, на което нямате досег с електричество.

За ежедневни нужди препоръчваме батерии с 2000 или 5000 mAh. Така дори когато свършат, ще може бързо да я зареждате и отново да се възползвате от нея.

  1. Стойността не винаги отговоря на капацитета

Да предположим, че имате външна батерия, която е с капацитет 10 000 mAh. Батерията на телефона е 2500 mAh. Следователно ще може да заредите 4 пъти телефона, нали?

Всъщност четвъртият път батерията няма да бъде заредена на максимум. Винаги има странични фактори, които оказват влияние на батерията и изразходват от нейната стойност. Затова, когато вземете устройството бъдете с нагласата, че няма да използвате пълната стойност.

  1. Обърнете внимание на допълнителните екстри и портове

Преди година външните батерии на пазара бяха в ограничени количества. Беше рядкост да видим някого с батерия. Сега съществуват много и различни видове батерии, всяка от които по-уникална и различна от предходната. Има с фенерчета, с огледало, внедрени в калъфи и най-различни цветове.

Освен с различен дизайн, те се различават и по броя на портовете. Ако смятате да делите батерията с член от семейството или приятел, то е добре да си набавите устройство с два порта. Имайте на предвид, че когато се зареждат два телефона скоростта ще бъде по-малка, отколкото при зареждането само на един.

Големината също има значение. Някои батерии са по-големи от други и заемат доста повече място. Изберете батерия, която да отваря на вашите изисквания по дизайн, капацитет на зареждане и големина.

Снабдете се с външна батерия, която ще ви бъде оптимално полезна и ще може да носите навсякъде с вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*