Два вида перални машини – според вашето търсене

Пералните през последните години видимо се промениха откъм дизайнерско оформление и доста по-стилен външен вид. В същността си обаче те имат ясното предназначение да осигуряват чисто пране и безпроблемна работа с вградените функции. В този текст обаче ще разгледаме два вида перални машини, според начина на поставяне на прането в тях: пералня с предно отваряне и пералня с горно отваряне. Като ще изведем предимства и ползите, които всеки един вид предлага.

Пералня с предно отваряне

Не случайно този вид перални са по-масово разпространени на пазара. Те са най-енергийно ефективният измислен начин, от гледна точка на използването на по-малко количество вода за всяко едно зареждане с пране. Структурата на пералнята е такава, че създава малък басейн с вода, който се оформя според теглото и вида пране, поставено в уреда.

Предното отваряне на пералнята спомага за по-лесно изпиране на големи, обемисти материи, каквито може да са спални чували, кувертюри, завивки. Разбира се налага се  сериозно сгъване, за да се сложат в пералното отделение.

Този модел е много подходящ за ниши и за по-малки пространства където имате налична вода и електрическа връзка и добра вентилация.
Имайте предвид, че водата често се влива в уплътнението на вратата, дозиращите устройства и дори до самия барабан, а това води до образуване на мухъл и миризми с течение на времето. Затова когато имате такъв вид пералня, на преден план излиза редовното почистване, грижа за външната част на структурата и редовно оставяне на вратата открехната, за да се спре развитието на миризми.

Пералня с горно отваряне

Първоначално, това са били повечето модели перални. Така че откъм визия, те са за традиционалисти. Новите модели обаче също показват отлично висококачествено изпиране, имат значително по-голямо пространство за по-обемисто пране и като дизайн също са доста привлекателни.

Те имат по-голям разход на вода и работят буквално като принципа на ваната. Бъркачката потапя дрехите в тази вана или в зависимост от вида на модела, тя ги размята или под течаща вода или ги потапя и вади от басейна с вода, който се намира в пералното отделение.

Понеже водата в този вид перални машини се оттича надолу и навън, вероятността за развитие на мухъл и миризми е много по-малка. Все пак е препоръчително, веднъж месечно да се прави почистване на резервоара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*