Разпространени грешки при смяна на щрангове


Необходимостта от смяна на щрангове е наложителна когато старите тръби са корозирали и не могат да изпълняват качествено функциите си. За да се направи този ремонт на нужното ниво е необходимо да се повери на професионалисти от фирма за ВиК услуги.

Тези фирми разполагат със съвременно техническо оборудване и опитни професионалисти, които знаят как да го ползват. Много добри резултати се получават когато се сменят всички хоризонтални и вертикални тръби в кооперацията. При индивидуална смяна на щранговете е възможно да се наложи съединяване на стара и нова тръба в неподходящо място плътно до тавана или пода и да не се получи качествено съединение, което води след себе си течове. За това е най-добре всички собственици да обединят сили и да си осигурят спокойствие в семейството.

Поставените нови тръби от абонатната до последния етаж ще осигурят равномерно подаване на качествена вода, а канализационния щранк ще бъде без грешка. Освен това услугата ще ви излезе по-евтина, защото ще получите отстъпка от фирмата за по-големия обем работа. След приключване на работата работниците ще почистят и ще извозят отпадъците на определеното сметище.

За да се направи правилна смяна на щранговете е нужно не само да се изучат най-разпространените материали и схемите на разположение. Важно е да се направи професиомално ремонта, свързан с подмяната на старите тръби. За премахването на металните тръби също е нужен опит, защото те крият много опасности. Поради факта, че са корозирали, те могат да причинят и нараняване на работника, ако той не е с достатъчно опит.

Трябва да се внимава с отворите за присъединяването на всеки апартамент към съответната система. Всичко да бъде естетично издържано и същевременно да се осигури достъпност към измервателните уреди.

Не трябва да се включват никакви водопроводни и санитарни тела до приключване на смяната на щрангове, защото може да се предизвика авария или да се влоши резултата от работата по смяната на тръбите. Специалистите препоръчат за смяна на щранговете да се закупува всичко необходимо едновременно, тръбите и другите компоненти да са от еднакъв материал, дори по възможност от една марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*