Време ли е за смяна на щрангове


За всички живущи в стари блокове и кооперации се препоръчва смяна на щрангове след като изтече период от 15 години, та дори и по-малко. В случай, че не направите ремонт на тръбите, може да очаквате поредица от неприятни ситуации, които включват поява на корозия, лошо качество на водата, течове и не на последно място наводнения във вас или съседите ви.

Много хора отлагат важната смяна на щрангове, тъй като не разполагат с достатъчно финансови средства. Това е уважителна причина, но е добре да се замислите за това колко щети може да претърпи дома ви, ако не вземете мерки. Най-доброто решение е да спестите пари за ремонт на тръбопровода, така че да се радвате на чиста вода и безопасност.

Много ВиК фирми извършват масова подмяна на тръби в жилищните входове. За по-големи поръчки те правят специални отстъпки, което означава, че нужно да се посъветвате с вашите съседи за това, дали и при тях не е дошло време за смяна на щранговете. Ако получите разбиране, то може да направите обща поръчка към специализираните фирми в страната.

Ремонтът по смяна на щрангове се състои в демонтаж на остарелите тръби за топла вода, студена вода и циркулация. Металните ръждясали се сменят с нови полипропиленови или PVC тръби за по-голяма издръжливост и дълготрайност. Новият тръбопровод идва с минимум 15 години гаранция, а често и повече. Дори и след този период не е наложителна нова подмяна.

Предпазете се от неприятните течове от спуканите тръби. Защитете дома си от наводнения и плащайте по-ниски сметки за топла вода, благодарение на новите щрангове. Не чакайте втори шанс, а платете за смяна на щрангове на фирма за ВиК услуги, която ще свърши работата.

В обобщение
Ако чак сега се сещате, че трябва да смените щранговете, то това не е много добре. Има опасност точно в този момент тръбите да се спукат и водата да потече по целия ви дом. Вземете нещата в свои ръце и веднъж завинаги сложете край на авариите в тръбопровода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*