Вредни ли са избелващите зъбни продукти

111Много от вас изобщо не предполагат, че портокаловият сок е много по- вреден за зъбите. Вследствие редица проучвания учените стигнали до заключението, че портокаловият сок уврежда значително емайла на зъбите, дори в пъти повече отколкото водородния пероксид, който съдържат избелващите зъбни продукти.

В някои определени страни, където портокалите са местни плодове и техните жители пият ежедневно плодови сокове, почти всички страдат от увредени зъби. Научно доказано е, че киселините както на портокаловия сок, така и на всички останали плодови сокове, отслабват многозначително емайла на зъбите с почти 90 %. Тези киселини увреждат зъбите бавно, но сигурно. Когато емайлът отслабва, зъбите започват да се рушат като първо се появяват кариесите.

Все още много хора не се решават да използват продукти за избелване на зъби в домашни условия, тъй като считат че са вредни, което изобщо не е така. Плодовите сокове причиняват много по- големи щети на зъбите в сравнение с тези продукти. Затова нашият съвет е да избягвате консумацията на плодови сокове, ако искате да запазите зъбите си в добро здраве и добър външен вид.

Все още не е открито толкова ефективно средство, с което да се предотврати ерозията на зъбите. Но все пак има начин тя да бъде намаленас помощта на голяма концентрация на флуорид. Можете да си направите флуоридно лечение при стоматолог, за да намалите ерозията или да миете зъбите си с флуоридна паста за зъби. Но с тази паста не бива да се прекалява. Тя може да се ползва в продължение на максимум един месец, тъй като има опасност да повредите венците.

Ако не можете да се откажете от плодовите сокове, поне се опитайте да сведете консумацията им до минимум. Когато пиете плодов сок, използвайте сламка, за да намалите контакта със зъбите. След всяко пиене на сок, най- добре е да изплакнете устата си с вода.

Източник: http://ddrom.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*