Видове електрически сушилни за дрехи в банята

Модерните електрически сушилни са представени в различни версии. Така производителите се опитват да отговорят на нуждите на всеки клиент. Ние обаче специално за вас ще се спрем най-популярните видове, от които да изберете за вашата баня.

  1. Настенни. Те са монтирани на стената, както се досещате. На такива устройства ширината обикновено е винаги една и съща – около 1 метър. Максимално вие можете да ги заредите заредите с до 15 кг пране. Такива модели са пълни с масло или минерални топлоносители. Те не представляват риск за децата, лесни са за използване, но изискват закриващи розетки, за да се предотврати проникването на влага. Актуални са за малки балкони и бани и за малки семейства.
  2. За тавана. Те се монтират на тавана на банята или балкона. Модела е компактен а ширината му може да стигне до 1-2 метра. В някои случаи на електрическата сушилня на тавана може да се сушат едновременно до 35 килограма пране. В този случай, голяма роля играе качеството на укрепването, както и производителя. Не избирайте малко известни фирми и не се доверявайте на евтини продукти.
  3. Етажни. Най-мобилна версия на електрическата сушилня, която може да бъде на колела или на кракчета. Има сгъваем дизайн, който позволява нейното почистване и премахване от банята, ако устройството не е необходимо в този момент. Размери варират, от най-малките до най-големите. Особеността на този модел е, че не се нагрява до опасни температури за човека. По този начин е идеално за деликатно бельо, което е чувствително към твърде силно нагряване.
  4. Барабанни. Надеждна, но не толкова практична опция. Плюс факта, че процесът на сушене отнема около час, но облеклото се деформираи се нуждае от задължително гладене. Свързани са с канализационната система, за да извеждат излишната влага. Поради тези причини се използват по-рядко от останалите.

Източник: http://banya-bg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*