Вагинално течение – видове и причини за появата му

Вагиналното течение е нормално състояние на организма, при което се осъществява естествено изчистване на влагалището. При нормално здравословно състояние, влагалищните секрети имат бял цвят. При промяна в цвета или поява на лоша миризма е възможно развитие на заболяване предавано по полов път или инфекция. Вагинално течение може да се появи по време на бременност, особено в периода точно преди раждането.

Причина за поява на жълт влагалищен секрет

Някои от най-честите причини за този вид секрети включват: овулация, емоционален стрес, сексуална възбуда. При всички тях се наблюдава увеличено количество секреция. За да се избегнат подобен проблем, всяка жена трябва да поддържа тялото си /особено в областта на гениталиите/ чисто и сухо. Препоръчително е да се използват презервативи, за предотвратяване на разпространение на болести предавани по полов път.

Заболявания, които са причина за поява на жълто вагинално течение са: полипи на маточната шийка, тазова възпалителна болест, вагинит, цервицит, гонорея, трихоминиаза, хламидия, наличие на чуждо тяло, вагинален рак и др.

Лечение на флуор вагиналис

Има много начини за лечение на състоянието. Въпреки това, преди да приложите каквото и да е от тях, трябва да знаете точната причина за това.

Вана, съдържаща някои билкови отвари, може да бъде полезна при лечението на влагалищни секрети. Билките могат да включват: лайка, босилек, мащерка и др. Отварата се приготвя, като листата на тези билки се сваряват в обикновена вода. Когато съдържанието на течността намалее наполовина, отварата се изсипва във ваната. Пациентката трябва да потопи тялото си до шията и да остане в това положение за около 15-20 минути. Практикуването на тази процедура два пъти на ден, облекчава симптомите и премахва инфекцията.

Съществуват и лекарства за лечение на вагинално течение. Избягването на вредни хранителни продукти и напитки е задължително. Консумация на пресни плодови сокове, зеленчуци и много вода, помага при премахване на досадните секрети. Необходимо е при полов контакт да се погрижите  за предотвратяването на развитие на инфекция.

Не използвайте антибактериални средства за вагинални промивки без лекарско предписание, тъй като състоянието може да се влоши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*