Битумни керемиди, архитектура, околна среда

Съвсем естествено е преди избора на битумни керемиди да направим цялостна обосновка и визия на проекта за който ги избираме. Защото сами по себе си битумните керемиди могат да бъдат вариативни като форма, красиви като цвят, впечатляващи като цялостна композиция, но в крайна сметка, следва те да се превърнат в част от архитектурната и природна среда околовред. 

Днес битумните керемиди, заради тяхната достъпност и качества са част от градската среда в най-различни градове не само в Европейските страни, но и в най-различните градове в България. Можете преди да изберете за вас, да си направите труда да разгледате интересни проекти в курортните градове в страната, къщи в столицата с битумни керемиди, отделни вили и хотели извън градска среда и т.н. Това ще ви покаже голямото разнообразие приложено на практика и неговата връзка с околната среда и с градските пространства, но и взаимодействието със самата архитектура.

Като собственици, които са се насочили към избора на битумни керемиди, тези проекти ще ви покажат кое е най-близко до вашата визия или в крайна сметка може да променят нещо от сегашните ви виждания. В крайна сметка, ако проектът ви е специален и търсите най-добрата връзка с архитектурното положение и със заобикалящата природа можете да консултирате няколко различни варианти с експерти. 

Конкретно при връзката с архитектурния проект, визията на шинглите може да има отношение както към цвета на мазилката, към формата на цялата сграда и към формата на покрива. Също така битумните керемиди може да се съотнасят към другите къщи в съседство, така че ваш ще бъде изборът дали да контрастирате или да се влеете като цвят в градската среда. В България няма унифициращ закон, който да ви задължава да спазвате някакви естетически рамки, извън строителния надзор, но може да се получи сериозно противоречие като краен ефект ако не сте осмислили тази част.

Конструкциите с битумни керемиди сами за себе си са много красиви особено като изпълнение, но ако не са в хармония с околната среда, самите вие като собственици може да не изпитате удовлетворение. Затова е важно да разгледате предварително околната среда. Дори да не се съобразите максимално с градския пейзаж, то ако в съседство имате красива гора, градини, планински върхове като фон, помислете за вашия принос към околната архитектурна и природна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*