Ако търсите работа, подгответе се добре за интервюто

Интервюто за работа в наши дни твърде много наподобява изпит.  Затова, ако сте в процес на търсене на работа и ако искате да бъдете одобрени за желаната позиция в някоя фирма, трябва да издържите този изпит успешно. Ще се изискват добри умения за самопрезентиране и предварителна подготовка. Какво следва да направите, ако кандидатствате за определена позиция, така че във вас ясно да прозира добре подготвеният специалист, от чието наемана съответната фирма само ще спечели?

Подготовка за интервю за работа

Задължително е да се подготвите предварително и то добре. Колкото по-добре сте обмислили външния си вид, информацията, която ще предоставите  и сте се „запасили“ с правилните отговори на многото въпроси, които определено ще ви бъдат отправени, толкова по-сигурни ще се чувствате в процеса на комуникация със собственика (или негов представител – мениджър).

Най-често кандидатите за работа се канят на интервю, след като вече тяхното CV е било одобрено. Но дори и вече да сте го изпратили до ръководството, носете за всеки случай и едно резервно хартиено копие със себе си.

Бъдете подготвени за факта, че на срещата ще е необходимо да демонстрирате уменията, за които сте споменали в CV-то си.

Проучете предварително всичко необходимо за фирмата, в чиито редици възнамерявате да се влеете. Намерете сайта на компанията, вижте историята й, структура й, броя на персонала, информацията за ръководството, изискванията за обявеното свободно място и изобщо всичко, което ви се стори важно.

Подгответе необходимите документи – основно лична карта, трудова книжка, дипломи, удостоверения, сертификати и така нататък.

Помислете какво ще облечете, коя е най-подходящата прическа за доброто ви представяне.  Опитайте се да „изиграете“ ключовите моменти от разговора и репетирайте отговорите на възможните въпроси пред огледалото.

Впечатлението, което правим, когато се срещаме с непознати, се влияе главно не от информацията, която предоставяме за себе си, а от това по какъв начин я поднасяме. Невербалното  поведение –  външен вид, жестове, изражение на лицето, пози, интонация – всичко това е от огромно значение. Не го забравяйте.

Източник: https://obiavi-za-rabota.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*