Трите репродукции на картини, с които домът ми придоби нов облик

Наскоро, преди около година, със семейството ми си купихме нова къща и се преместхме да живеем в нея. Вложихме доста време и немалко финансови средства, за да обзаведем жилището си така, както ни харесва, и сега може да се каже, че се чувстваме като у дома си. Въпреки прекрасния интериор, който направихме, все още продължаваше да ми се струва, че нещо липсва. Не можех да се сетя какво точно, но знаех, че декорацията вкъщи не е напълно завършена.

reprodukciiРеших дори да потърся съвети в интернет и идеи за интериорен дизайн и декоративни елементи, само и само да ми хрумне по какъв начин да завърша обзавеждането вкъщи. Всичките ми опити удряха на камък, докато една вечер не попаднах случайно на сайта Reprodukcii.com. В този онлайн магазин открих страхотно изобилие от най-добрите световни шедьоври в изобразителното изкуство, чиято репродукция всеки може да поръча върху платно. Отдавна бях изключил картините като възможност за декорация, защото хубавите произведения са наистина скъпи, а вече бяхме пръснали доста пари за обзавеждане. В този случай, обаче, цената на репродукциите не беше никак висока.

Ето защо няколко вечери подред влизах в онлайн магазина и заедно с жена ми избирахме подходящи картини, за които да заявим репродукция. Ако можехме, бихме си купили дузина от тях, но няма как да накичим дома си като музей. След дълго умуване и малко спорове се спряхме на трите, които ни се сториха най-подходящи за нашия вкус. Най-много ни впечатли „Бряг край Монако“ от Клод Моне. Купихме я, заради уникалния начин, по който се комбинират и допълват изображенията на скали, море и планина. Художникът ги е нарисувал по изключително пленителен начин, който просто ни завладя. Втората картина, която избрахме, беше „Каналът Антониио Джовани“ на Каналето. Венеция е едно от любимите ни места на света и нямаше как да пропуснем възможността да се сдобием с изображение на част от прекрасния воден град. Допълнихме колекцията си с „Две четящи момичета“ на Реноар.

Именно последната поставихме в нашата гостна, тъй като просто й пасна перфектно. Страхотният пейзаж от Клод Моне сложихме във всекидневната, а венецианската картина – в спалнята, където с любимата ми всеки ден да се наслаждаваме на това романтично място и да си представяме, че отново сме заедно там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*