Доброто решение за бизнеса – складове под наем


Има различни мнения по отношение необходимостта от складове под наем. Някои са на мнение, че собствения склад е за предпочитане, защото е дългосрочна инвестиция. Все пак всеки има право на мнение, както и всеки си има своя гледна точка. Основно преобладава мнението, че наемането на складови помещения е за предпочитане. Необходимо е да се обърне сериозно внимание на наемания обект като факторите за избора му да са съобразени с вида и изискванията на стоката, която ще се съхранява.

Предимствата на складове под наем са много. Едно от тези предимства е факта, че с малко средства може да се осигури помещение за съхраняване на стоки. Много често малки и начинаещи търговски или производствени фирми не са в състояние да построят собствен склад, а наемането им осигурява необходимата складова площ. Инвестиране на средства в строителство на склад е излишно когато няма свободни такива. Всяко строителство изисква много средства и после трябва да се осигури персонал за обслужване на складовете. За да си спестите разходите е за предпочитане да се наемат складови помещения.

Разумните търговци и производители вкарват свободните средства в разширяване на бизнеса, а наемат складове. Всяко едно подобрение или разширяване на дейностите ще носи допълнителни приходи.

Предлагането на складове под наем също е добър бизнес, който много добре се развива. Развитието на този вид бизнес работи в полза на наемателите. Колкото конкуренцията е по-голяма, толкова наемателите печелят повече. Преди всичко се предлагат складови помещения, които отговарят на всички съвременни изисквания. Могат да се ползват за съхраняване на всякакъв вид стока, защото е решен въпроса с поддържането на оптимална температура и влажност на въздуха. Конкуренцията в бранша води и до намаляване на таксите за наем.

Наемателите предпочитат складове, които се намират в близост до уредени пътни връзки – магистрала, железопътен или морски транспорт. Добре е складовете под наем да разполагат с голям паркинг, както и с голям двор, който да позволява товарните превози да правят лесно своите маневри. В складовете се ползва съвременна техника за товарене, разтоварване и подреждане на стоките. Работят добре подготвени работници, което гарантира качество на съхраняването.

Посочените предимства определят складовете под наем като предпочитани, вместо влагане на инвестиции за собствен склад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*