Професионалистите за къртене на бетон


Къртенето на бетон е свързано с много разход на труд, особено ако не разполагате с необходимото оборудване и с опит за тази дейност. Много често се случва при ремонт на баня за да се икономисат средства се започва къртенето на плочните или бетонната плоча с големия чук, но и до тук. Оказва се, че това не е толкова лесно, колкото ни се струва. В този случай е най-добре да ползвате услугата от професионалисти.

Тези майстори са натрупали достатъчно опит в разбиване на плочи, например, за нова канализация, къртене на плочки, разбиване на фундамент и още много други ситуации, при които се налага къртене на бетон. Работата я вършат с високо качество и бързо се справят, защото разполагат с необходимото техническо оборудване и инструменти.

За разрушаване на бетон може да се приложи ръчно разбиване или механизирано – използват се различни електрически уреди, хидравлични или пневматични машини. Най-трудоемък е ръчният начин на къртене на бетон и за това не се прилага. Изключения се правят в случаите, когато не може да се ползва никакъв вид техническо средство.

Така, например, в баня се случва да няма възможност за никаква механизация и тогава вниманието на работника трябва да бъде изключително насочено към работата, защото само малко невнимание и може да се случи злополука. В ограниченото пространство се разнасят множество малки парчета от бетон, които могат да наранят работника.

В различните случаи на къртене на бетон подхода е различен и се характеризира със своите особености. При събаряне на постройки се налага къртене на бетон за разбиване на фундамента, при което се използва техника. Хидравличен чук се прилага за разбиване на козирка или тераса. Когато постройката е с фундамент с голяма дебелина се използва взрив, като работата се върши от обучени за тази цел работници.

Качествените инструменти и съвременното техническо оборудване, с което разполагат фирмите за кърти чисти извозва и най-стабилната плоча не е проблем за майсторите на къртене на бетон. Ако ползвате услугата, вие ще си решите и проблема със строителните отпадъци. Фирмата разполага със собствен транспорт и след приключване на работата района се почиства и отпадъците се извозват за рециклиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*