5 причини да предпочетем професионален домоуправител


Една от най-важните причини да предпочетем професионален домоуправител за входа на жилищната кооперация е, че това е специалист, който върши грамотно своята работа и познава добре законите. За разлика от него, избраните от нас кандидати дори не искат да отворят книгата със законите, за да разберат какви са техните права, задължения и така нататък.

Първата и основна причина да се поинтересуваме от услуги на професионален домоуправител се свързва с това, че платеният кадър е юрист, който знае от какво имате нужда. С други думи той ще стане ваш приятел и ще изслуша всичките ви проблеми. Главната цел е да се вземе адекватно решение за излизане от конфликтни ситуации, справяне с проблеми и прочие.

На второ място ще изтъкнем още една много важна причина да се насочите към професионалист. Тя се касае до взимането на важни решения. Имайте предвид, че платените домоуправители са хората, благодарение на които вашият вход ще заживее втори живот. С други думи той ще се погрижи за новите прозорци, по-сигурната врата, хидроизолацията и всички важни елементи.

Третата причина се крие в експертното водене на домова книга и месечните отчети за свършената работа. Съкооператорите ще получават документи, в които са отразени всички действия, които професионалният домоуправител е извършил в полза на живущите. Вие ще се запознаете със събирането на такси, извършените харчове, направените подобрения и други.

Четвъртата позиция в полза на професионален домоуправител е заради неговото реноме. Това е човек, който не подлежи на манипулации и не е пристрастен към нито едно домакинство. Той работи за благото на всички хора и по този начин постига своите успехи.

Причина номер пет се състои в доброто познаване на Закона за управление на етажната собственост. Ако се наложи професионалният домоуправител кореспондира с органите на реда, общината и още важни институции, за да се стигне до конкретно решение. Много рядко това би направил един обикновен домоуправител, който сте излъчили измежду вашите съседи във входа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*