Красотата в безпрофилното остъкляване


Безпрофилното остъкляване е принципно различно от другите видове остъкляване. Тук липсват рамки и прегради, което създава добра видимост и чувството, че си навън без никаква преграда. Гледката е великолепна – нищо не пречи на погледа, за да обхване всичко.

Този вид остъкляване се използва в големите магазини за витрините и чрез него се създава територията за търговия. За да се продава дадена стока, тя трябва да се представи на клиента по възможно най-подходящия начин, така че той да неможе да я отмине. Големите витрини, направени чрез безпрофилно остъкляване допринасят много за това така да се каже директно представяне. Това е и причината този вид остъкляване да е все по-често използван в големите търговски вериги, търговски центрове, защото по този начин те изглеждат съвременни, богати, а това им осигурява предимство пред конкурентите.

Особена красота се постига на терасите и балконите, когато за усвояването им се поставят стъкла, без да се виждат преградите. Стабилността е едно от предимствата, както и получения резултат при завършен монтаж. Терасата е прекрасна, през стъклата видимостта не се различава от тази, когато няма стъкла.

Модерните офиси разчитат на визията, създадена от безпрофилното остъкляване. Голямата стъклена повърхност създава визуално голямо пространство и същевременно е красив елемент на интериора, подчертаващ статуса на фирмата.

Където и да се приложи тази красива стъклена повърхност, навсякъде има своите предимства. Слънчевите лъчи огряват стъклото и то създава комфорт както на терасата на апартамента, така и в еднофамилната къща. Безрамковото остъкляването на терасите ги запазва от влиянието на атмосферните условия, а същевременно се открива гледка навън без да има преграда от профил или рамка.

За безпрофилното остъкляване е характерно използването на стъкла със защитно покритие, което запазва топлината през зимните дни, а спира през лятото ултравиолетовите лъчи на слънцето. За витрините често се използват матирани стъкла, които позволяват да се направят и рекламни надписи. Използват се и цветни стъкла, като се избира цвят, отговарящ на интериора на обекта.

За предимствата на безпрофилното остъкляване може да се пише още много – надеждност, универсалност, безопасност, лесно и удобно поддържане. То предава на обекта красота и оригиналност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*