Баня във френски стил

Ако смятате да се занимавате с дизайна на банята във френски стил, първият елемент, който следва да планирате, е цветовата схема. Този аспект на дизайна ще ви помогне да решите какви цветове да използвате и ще ви позволи да обедините тематично цялостния дизайн.

Обикновено цветовете, които се използват във френските бани са меки тонове като синьо, кафяво, жълто и зелено. Във френските дизайни на бани преобладават естествените, земни тонове, допълнени с нежни, оживени цветове. И двата вида цветови съчетания работят еднакво добре с този едновременно рафиниран и спокоен стил.

Цветовата схема може да бъде имплементирана чрез боядисване на стените, както и чрез инсталиране на плочки върху стените, подовете и плотовете. Може да изберете да включите основен цвят в дизайна или да смесите и подредите селекцията от цветове, които работят добре заедно.

Една от запазените марки на френските бани е шкафът, който често се нарича „мебел“ за баня. Този стил обикновено включва ръчна изработка от ценен, рядък дървесен вид, украсен със специфична орнаментика. Такива шкафове обикновено представляват  антични френски мебели или просто да им подражават – техни съвременни имитации.  Например, старинна тоалетка може да бъде разположена като маса за грим, прическа и маникюр. Оригинално би било да бъде преконфигурирана и като шкаф за мивка.

Мебелите могат да бъдат ключов елемент от дизайна на банята. Столовете и пейките често са старинни или убедителни копия в стила на елементите от определена историческа епоха. Това означава, че те често се заемат от викториански и други стилове на Стария свят, с орнаментирани облегалки за ръцете, артистични крака и тъмни седалки. Те могат да бъдат комбинирани с други проекти за пейки или столове, които могат да отразяват стила на страната с използването на декоратвно обработена естествена дървесина или дори оригинални антики за още по-силно усещане.

Съхранението е важен аспект на всеки дизайн на банята, а това е и възможност да добавите стил към вашата баня. Плетени или телени кошници, както и рафтове от естествена дървесина за складовите помещения, могат да създадат непринудена атмосфера към стила на Френската държава и да се съчетаят добре с по-формалните аспекти на пространството, като шкафове, обзавеждане или антични мебели.

За стените в дизайна на банята във френски стил имате възможност да се съсредоточите върху основната цветова схема или да включите други дизайнерски елементи като тапети или плочки. Тапетът може да бъде чудесно допълнение към този стил на банята, тъй като може да се отличава с пасторални или естествени сцени в съответстващи на периода дизайни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*


Въведете цифра за да се изпълни правилно аритметичната операция!
*